's Ochtends moesten we weer lekker vroeg uit de veren. Om half 7 was het tijd om op te staan en de tenten op te ruimen. Na het ontbijt vertrokken we om half 9 richting de school, die Didas opgezet en gebouwd had voor de sponsorde weeskinderen. De school gaat binnenkort open en de kinderen krijgen dan hier les, eten en onderdak. Ik vond de school er erg netjes uitzien. 5 houten klaslokalen en mooie slaapplekken voor de kinderen. Ik heb veel respect voor Didas, dat hij dit allemaal voor deze weeskinderen wil doen. Heel lief van hem!!
Na het bezoek reden we meteen door naar Pelido (dichtbij Masaka). Deze tocht duurde weer zo'n 5 uur, maar was erg gezellig met de groep en buschauffeur William. Bij aankomst bij Pelido werden we weer hartelijk verwelkomd door alle weeskinderen. Na het strakke schema voor de komende dagen doorgenomen te hebben gingen we nog even voetballen met wat lokale jongens. 's Avonds na het heerlijke diner gingen we met wat meiden de was op de hand doen. Wat hard nodig was.
Toen dit gebeurd was, gingen we gezellig met de groep rondom het kampvuur zitten. We deden een spel en zongen verschillende liedjes. Een erg gezellige avond! Hierna was het dan eindelijk tijd om in onze tentjes te gaan liggen, die allemaal in de kerk waren opgezet.



Leave a Reply.