Foto
Om half 8 werden we gewekt. Na een ontbijtje van droge boterhammen en verse eieren, vertrokken we in groepjes van 6/7 mensen naar verschillende projecten. Met ons groepje (Yaël, Luc, Joaguin, Naomi, Ellen, begeleider Maike en ik) begonnen wij met het helpen van het bouwen van een huis. Dit huis wordt gebouwd voor een man. Deze man had een vrouw, die sterker dan hem was. Zij zorgde voor hem en hun dochter die leed aan HIV/aids. Na een tijdje overleed deze vrouw en wist hij niet hoe hij moest overleven. Daarom bouwt Pelido nu een huis voor hem. Wij hielpen, door eerst klei te maken. We moesten het zand van de grond loshakken, het mengen met water en vervolgens er met onze voeten doorheen stampen. Hier werden we natuurlijk heel erg vies van, maar het was wel leuk om te doen! We moesten het klei op de muren gooien, zodat de bamboestokken werden bedekt. Aan het einde maakten we onze voeten, benen en handen schoon met water en bananen bladeren. Dit was niet erg praktisch…
Voor we weer terugreden naar Pelido, gingen we nog wat mango’s zoeken. Een man schudde ze uit de boom, waardoor wij ze mee konden nemen. ’s Middags gingen we naar het einde van de community. Hier moesten we kippeneieren rapen. Deze eieren werden dan verkocht, waarna de opbrengst gebruikt kon worden om bijvoorbeeld kinderen naar school te laten gaan. Ook zagen we varkens, die geslacht werden om vervolgens geld te verdienen. Als laatste lieten ze ons zien welke verschillende soorten fruit ze allemaal op dat stuk land verbouwden. Deze konden we ook proeven, dit waren : papaja, jackfruit, suikerriet, banaan, zoete aardappel, cassavewortel, passievrucht. Naast de zoete aardappel en cassavewortel, vond ik de rest allemaal erg lekker!
Bij thuiskomst ging ik samen met Naomi, Femke en Romy ‘douchen’. Dit hield in, een teiltje water en wat zeep... Het was moeilijk, maar we hebben ons toch nog aardig schoon gekregen! ’s Avonds een heerlijke maaltijd met Rolex (chapati met omelet) , witte kool en spaghetti. Hierna weer gezellig rondom het kampvuur met zijn allen!




Leave a Reply.